eCoop

Retseptid

Suitsukalapirukas

60 min 6 portsjoni

Põhi:
150 g külma võid
2,5 dl nisujahu
1,5 dl odrajahu
0,5 tl soola
2-3 sl külma vett

Täidis:
3 muna
200 g suitsulõhet
200 g ricottat
2 peotäit värsket basiilikut
100 g riivitud suitsujuustu
15 kirsstomatit
2 sl sidrunimahla
Soola, pipart

suitsukalapirukas

Põhi:
Sega omavahel kuivained. Lisa kuubikuteks hakitud või ning näpi jahuseguga ühtlaseks
puruks. Lisa külm vesi (alguses pigem vähem) ja sõtku tainaks. Suru tainas 22-24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning jäta külma tahenema.

Täidis:
Klopi munad lahti, lisa ricotta ja sega läbi. Sega juurde ka kala, basiilik ja riivjuust ning sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunist pressitud mahlaga. Vala täidis piruka põhjale. Poolita kirsstomatid ning lao täidisele. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit. Serveeri värske basiilikuga.

Go up