eCoop

Retseptid

Suitsune hernesupp

60 min 2 portsjoni

200 g suitsuribi
100 g sibulat
100 g porgandit
10 g küüslauku
400 ml vahukoort

Maisitärklis

 

Hernekreemi valmistamiseks:
150 g külmutatud rohelisi herneid
50 g sibulat
soovi korral kanapuljongit

 

Serveerimiseks:

200 g suitsupeekonit
murulauku

50 g kirsstomateid

suitsune hernesupp

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Villa Wesseti peakokk Mart Kukk

 

Eriti põnevalt saab suppi serveerida siis, kui teed hernekreemist teelusikaga väikesed pallid, asetad need supikaussi ja valad peale suitsuse leeme. Kui tõstad veel kausiga kõrvale praetud suitsupeekoni kuubikud ja murulaugu, siis saab supist tõeline õhtu staar.

Suitsuse leeme valmistamiseks pruunista potis köögiviljad ja lisa suitsuribi. Kalla peale 2 liitrit vett ja keeda seni, kuni pool vee kogusest on aurustunud. Kurna puljong läbi sõela ja lisa vahukoor, kuumuta keemiseni ja paksenda maisitärklisega seni, kuni on tekkinud mõnus kreemjas leem.

Hernekreemi valmistamiseks:
Prae potis sibul ja lisa herned. Kui need on pehmed, siis lisa või, tõsta blendrisse ja lase kreemjaks. Kui kreem jääb liiga tihe, vedelda kanapuljongiga

Go up