eCoop

Retseptid

Suvelõpu õunakook

60 min 10 portsjoni

Purukate:
3 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut
soola
1 tl kaneeli
100 g võid, toasooja
Vahele:
1 suur õun või 2 väiksemat

Koogitainas:
100 g võid, toasooja
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
100 g hapukoort
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola

Kogus kümnele, valmistamisaeg 1 tund
Keegi vist ei ütle ära ühest mahlasest õunakoogist, milles peidub pisut kaneeli ning mis kaetud ohtra purukattega! Just seesugune on üks mõnus õunakook, mis sobib söömiseks niisama, kuid loomulikult maitseb ülimalt hästi ka vanillijäätise või –kastmega. Lisaks sobib kõrvale serveerimiseks kreemjas vaniljepuding!

Purukatte valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi sõrmede vahel purutaoliseks massiks. Koori ja tükelda õun.

Taina valmistamiseks vahusta või suhkrutega. Lisa muna ning sega. Seejärel lisa hapukoor ning sega uuesti. Sega kuivained omavahel ja lisa segades tainale. Määri kolmveerand tainast küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm), laota peale õunatükid ning kata poole koguse purukattega. Seejärel aseta peale ülejäänud tainas ning võimalusel määri see pisut laiali (tainas ei pea katma täielikult kogu põhja). Raputa peale ülejäänud koogipuru ning küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit.

Go up