eCoop

Retseptid

Suvikõrvitsa lõõts ja kalafileerullid

55 min 2 portsjoni

Suvikõrvitsalõõts peekoniga:

600 g suvikõrvitsat
110 g suitsupeekonit
60 g porrulauku
3 sl kuhjaga riivitud parmesani
5 sl (oliivi)õli
peale 2 sl palsamiäädikat ja 2 sl õli
soola, pipart

Kalafileerullid kapparitega:

ca 500 g (4 tk) haugifileed (või muud valget kala)
1 tl mett
2 sl (oliivi)õli
2 sl laimist pressitud mahla
0,5 tl mahedat magusat sinepit
2 sl kappareid
2 sl hakitud tilli
4-5 sl kalakastet
soola, pipart

kala ja suvikõrvits ETK meie mari kokkame koos

Suvikõrvitsas on rikkalikult kiudaineid ja C-vitamiini. Olles õrna ja kerge maitsega, sobib seda pista kõikvõimalikesse roogadesse, ka magusatesse. Meeles võiks pidada, et suvikõrvits peaks jääma al dente ehk veidi krõmps.

Suvikõrvitsalõõts peekoniga:

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks nii, et tekiks lõõts. Lõika porru õhukesteks viiludeks, purusta koos õli ja parmesaniga ühtlaseks püreeks. Lõiga peekon väikesteks kuubikuteks, sega püree hulka. Maitsesta soola ja pipraga. Pane noa abil segu suvikõrvitsa viilude vahele. Nirista peale õli ja palsamiäädikas, raputa üle soola ja pipraga, küpseta 180kraadises ahjus 35 minutit.
*porru võid asendada päiksekuivatatud tomatitega!

Kalafileerullid kapparitega:

Sega mesi, õli ja laimimahl. Laota fileetükid lõikelauale ja määri kastmega. Jahvata peale pipart ja õrnalt soola. Laota peale kapparid ja till ning keera fileetükid rulli. Rebi küpsetuspaberist nii suured tükid, et kui kala paberitüki keskele asetad, siis saad servad nurkapidi kokku panna ja kinni kortsutada. Kui oled kala paberile tõstnud, siis nirista rulli keskossa kalakastet ning kinnita paber. Kõige mugavam on tuutud muffinivormi tõsta ja selles küpsetada. Tõsta kala suvikõrvitsa juurde ahju ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Go up