eCoop

Retseptid

Suvikõrvitsa-šokolaadikook mascarpone-vahu ja kirssidega

1,5 h 8 portsjoni

300 g jahu
1 tl soodat
1,5 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
2 dl (pruuni) suhkrut
60 g kakaopulbrit
120 g sulatatud võid
400 g riivitud suvikõrvitsat
1–2 tl lahustuva kohvi pulbrit või üks väike tassitäis kanget espressot
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
100–150 g suure kakaosisaldusega tumedat šokolaadi
mascarpone’t, vahukoort, tuhksuhkrut, vanillisuhkrut ja kirsse kaunistamiseks

suvik6rvitsa kook (4)

Nii üllatav kui see pole, sobib suvikõrvits väga hästi ka kookidesse. Oma neutraalse maitse tõttu jääb ta vaevu aimatavaks, andes koogile samas meeldivalt mahlase tekstuuri. Tänu suvikõrvitsale on kook mahlane ka järgmisel päeval.
Sega kuivained, v.a suhkur. Klopi munad suhkruga kergelt vahule, lisa või ja riivitud suvikõrvits. Kui on väga mahlane suvikõrvits, võid veidike riivitud massi alla valguvat mahla ära kallata. Ühenda omavahel kuivained ning muna-, suvikõrvitsa- ja võimass. Lisa šokolaad. Võid hakkida šokolaadi lihtsalt väikesteks tükkideks ning siis tainasse segada. Teine võimalus on šokolaad veevannis sulatada ning siis tainasse kallata. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 180–200kraadises ahjus ligi 45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.
Serveerimiseks vahusta toasoe mascarpone koos vahukoorega. Lisa maitse järgi (tuhk)suhkrut ja vanillisuhkrut. Kaunista kirsside või murelitega.

Go up