eCoop

Retseptid

Tagurpidi rabarberi-šokolaadikook

45 10 portsjoni

Põhi:

75 g 82% võid

50 g tumedat toor-roosuhkrut (muscovado) + 1 sl õunte peale

noaotsaga soola

250 g rabarberit

Tainas:

100 g 82% võid

100g tumedat šokolaadi

50 g tumedat toor-roosuhkrut

110 g jahu

1 muna

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

 

20. tagurpidi rabarberikook 480x600

Kogus 10–12 viilu, valmistamisaeg 45 minutit. Vajalik 20 cm läbimõõduga kook.
Et magustoiduga ei peaks grilli ääres või köögis vaeva nägema samal ajal, kui teised söövad, valmista magusroaks kook, mille saad juba varem valmis teha. Rabarber ja šokolaad on alati kindla peale minek.

Põhi:

Sega toasoe või suhkru ja näpuotsatäie soolaga. Vooderda 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ning määri või vormi põhjale. Lõika rabarber pikkadeks juppideks, lao vormi võikreemi peale. Puista peale ülejäänud 1 sl suhkrut.

Tainas:

Sega toasoe või suhkruga. Pane juurde muna ja sega läbi. Lõpuks lisa ka kaneel ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Kui oled taina ühtlaseks seganud, siis lisa ka sulatatud šokolaad. Vala tainas vormi rabarberi peale ja määri tasakesi laiali. Küpseta 180 kraadi juures u 30 minutit; lase vormis 15 minutit jahtuda. Kummuta kook taldrikule, nii et rabarber jääks pealepoole. Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.

 

Go up