eCoop

Retseptid

Tai krevetisupp tom yum goong

30 min 4 portsjoni

700 ml kanapuljongit (keeda ise valmis või kasutata puljongifondist või -kuubikust valmistatut)
1 tükeldatud sidrunheinavars (alumine valge osa noaseljaga lamedamaks vajutatud; kui sidrunheina ei õnnestu saada, asenda paari sidruniviiluga)
1 tl riivitud kalganijuurt (võid asendada ingveriga)
3 kaffirlaimi lehte
200 g kooritud krevette (parim jääb tooreste hiidkrevettidega, kuid sobivad ka keedetud krevetid)
2 sl Tai kalakastet
2 peeneks hakitud tšillipipra kauna
3 küüslauguküünt
100 g peeneks lõigatud shiitakeseeni või pruune šampinjone
värsket koriandrit
laimi ja laimimahla
soovi korral kirsstomateid, Tai Nam Prik Pao tšillikastet, pruuni suhkrut või kookospiima

Tom Yum krevettidega (2)

Menukas Tai supp, millel on võrratu vürtsikas maitse, tugevdab väidetavalt immuunsüsteemi ja aitab tõrjuda külmetust.
Kuumuta potis puljong, lisa sidrunhein ja kaffirlaimi lehed ning keeda umbes 5 minutit. Seejärel pane juurde küüslauk, tšilli, kalganijuur, pisut laimimahla ja seened. Keeda veel umbes 5 minutit. Lisa nüüd krevetid ja soovi korral kirsstomatid. Lase keema tõusta, kuid ole ettevaatlik, et suppi üle ei keeda (krevetid muutuvad kummiks). Toored krevetid peavad omandama roosaka välimuse. Kasutades keedetud krevette, lisa need päris lõpus. Vähenda kuumust, lisa kalakaste. Kontrolli maitseid, vajadusel pane veel kalakastet (kui supp on vähesoolane), suhkrut vm. Liiga haput maitset hajuta tiba suhkruga, soolasust tilgakese laimimahlaga. Liigset teravust võid pehmendada kookospiimaga.
Puista peale värsket koriandrit, tõsta iga kausi juurde laimisektor, serveeri kohe.

Go up