eCoop

Retseptid

Tatraküpsised

30 min 4 portsjoni

100 g tatrajahu
100 g täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100–150 g tumedat roosuhkrut
100 g maapähklivõid
peotäis kuivatatud jõhvikaid ja/või röstitud ja hakitud sarapuupähkleid

Tatrakypsised_lehele

Tatrast valmistatud krõbedad küpsised on maitsvad ja väga tervislikud. Rasvaine asemel on kasutatud maapähklivõid. Magusa maitse annab valgest suhkrust tunduvalt tervisesõbralikum pruun rafineerimata suhkur. Valgele jahule lisaks on kasutatud tatrajahu. See täisväärtuslik suutäis hoiab pikka aega veresuhkru stabiilsena, peletades tekkiva näljatunde kiirelt tundideks.

Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool. Hõõru maapähklivõi kausis koos suhkruga pehmemaks, sega see jahusegu ning kuivatatud jõhvikate ja/või pähklitega ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett. Vormi tainast vorstike, pane kilesse ja tõsta vähemalt tunniks külma. Tahenenud tainast lõika ristipidi kettad ning tõsta küpsetusplaadile. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on kergelt pruunid.

Go up