eCoop

Retseptid

Salat marineeritud ja seejärel praetud tofuga

75 min 2 portsjoni

Marineeritud tofu:

250 g köömnetega tofut

3 sl oliiviõli

3 sl sojakastet

1 tl riivitud ingverit

poole sidruni riivitud koor

1 riivitud küüslauguküüs

Salat:

125 ml läätsi

200 g rohelisi aedube (võivad olla külmutatud)

60 g musti oliive

veidi õli praadimiseks

tofusalat

Praetud tofu, mida enne on tugevate maitseainetega rikastatud, on üks selliseid lisandeid, millest ei saa vist kunagi isu täis! Praetud tofut võib süüa hommikuste munaroogade kõrvale, panna leivale, lisada salatitesse ja panniroogadesse ning pista suppidesse. Tofumarinaadi saab salatile kastmeks niristada.

Sega kausis marinaadiained, lõika tofu meelepärase suurusega kuubikuteks ning sega marinaadiga. Jäta vähemalt tunnikeseks külma maitsestuma. Sega kuubikud uuesti läbi ning prae törtsu õliga kuumal pannil igalt küljelt jumekaks (õli ei ole vaja pannile palju panna, sest marinaad ise on õline). Marinaad jäta salatile kastmeks.

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuumuta pannil õli. Lisa aedoad ja pruunista. Lisa ka oliivid ja keedetud läätsed ning küpseta umbes minutike. Vala peale tofumarinaad ja sega läbi. Tõsta roog taldrikutele ning serveeri praetud tofukuubikutega.

Go up