eCoop

Retseptid

Tomatine hernesupp

45 min 4 portsjoni

250 ml kuivatatud herneid
500 g sea- või looma guljašiliha
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 suur porgand
400 g purustatud tomateid
200 g tomatipastat
ca 1 l vett
soola, pipart
pipra- ja vürtsiteri
värsket maitserohelist (tilli, peterselli)

hernesupp3

Jäta herned külma veega üle öö ligunema. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja pruunista selles sibulaviilud. Lisa lihatükid, pruunista minutike. Seejärel pressitud küüslauk, herned ja porgandiviilud ja pruunista veel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale vesi ja lase keema tõusta. Koori tekkinud vaht. Lõpuks lisa purustatud tomatid ja tomatipasta, pipra- ja vürtsiterad ning lase supil keema tõusta. Jäta tasasele tulele podisema, kuni herned ja liha on pehmed. Lisa maitseroheline ja jäta supp kaane alla 10 minutiks tõmbama.

Go up