eCoop

Retseptid

Toorjuustu-porgandikook meega

- 8 portsjoni

Juustukoogi segu:

225 g maitsestamata toorjuustu

100 g vedelat mett

1 kuhjaga sl jahu

2 muna

1 tl vanilliekstrakti

100 g hapukoort

Porgandikoogi segu:

170 g jahu

½ tl soodat

½ tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

¼ tl jahvatatud muskaati

1 dl rapsiõli

50 ml õunakastet

150 g toor-roosuhkrut

2 muna

1 tl vanilliekstrakti

2 peenelt riivitud porgandit

Kate:

50 g toorjuustu

1 sl pehmet võid

2 dl tuhksuhkrut

Kaunistuseks:

pistaatsiapähkleid

6. juustukook_portree_480x600px

Magustoit, kaheksale või kümnele
See kook ühendab mõnusa porgandikoogi ja paljude poolt armastatud juustukoogi. Kook jääb seest mõnusalt marmorja mustriga ja kaunistamisega saab koogile lisada pidulikkust.

Juustukoogi segu valmistamiseks sega jahu ja mesi ning mikserda juurde pehme toorjuust, lisa vahustades munad, vanilliekstrakt ja hapukoor.

Porgandikoogi segu valmistamiseks sega jahu, sooda, küpsetuspulber, kaneel ja muskaat, teises kausis õli, õunakaste, suhkur, muna ja vanilliekstrakt. Lisa kuivainete segu ja porgand ning sega ühtlaseks massiks.

Võta 20 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetuspaberiga kaetud koogivorm ja vala pool porgandikoogi segust vormi põhja, tõsta peale 1/3 juustukoogi segust ja kata see ettevaatlikult ülejäänud porgandikoogi seguga. Kõige peale tõsta ülejäänud juustukoogi segu. Küpseta kooki 170 kraadi juures 60– 70 minutit, vajadusel kata alates 40 minutist fooliumiga, et see pealt ei kõrbeks. Lase koogil jahedas täiesti jahtuda.

Katte valmistamiseks mikserda kokku toasoe toorjuust, või ja tuhksuhkur ning kata sellega jahtunud kook, kaunista pähklitega.

 

CTA-1

Coopi e-poe tarnepiirkond Tallinnas ja Harjumaal. Alates 40 € ostust transport TASUTA.

 

Go up