eCoop

Retseptid

Tšilline šokolaadijook

15 min 2 portsjoni

4 dl piima (või piima ja 10% koore segu)
1 värske seemnetest puhastatud ja poolitatud tšillikaun
70 g tumedat (vähemalt 70% kakaosisaldusega) šokolaadi
1–2 sl tumedat suhkrut
näpuotsaga jahvatatud ingverit
soovi korral sl jahvatatud kaneeli
vähese suhkruga vahustatud 35% koort, riivitud tumedat šokolaadi ja hakitud tšillipipart serveerimiseks

jook

Talveõhtutel ei ole midagi mõnusamat kui üks igas mõttes tuline tassitäis kuuma šokolaadi, millele tšillipipar soojendavat erksust lisab. Šokolaadi täidlus ja tšilli temperament on kui kokku loodud. Kindel moodus, kuidas nahavahe kiirelt üles soojendada.

Tee potipõhi veega märjaks, et piim põhja ei hakkaks. Pane potti piim, ingver, kaneel ja poolitatud tšillipipar. Kuumuta madalal temperatuuril, kuni piim hakkab aurama. Lisa tükeldatud šokolaad ja lase sel nõrgal kuumusel pidevalt segades sulada. Lisa suhkur ja sega kogu mass ühtlaseks. Võta tšillipipar välja. Kalla kuum šokolaad tassidesse, tõsta peale paar lusikatäit vahukoort, kaunista riivitud šokolaadi ja hakitud tšilliga. Serveeri kuumalt.

Go up