eCoop

Retseptid

Tummine kõrvitsa-šokolaadikook

75 min 4 portsjoni

200 g võid
2 dl suhkrut
275 g puhastatud ja kooritud muskaatkõrvitsat
2 muna
4,5 dl nisujahu
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl jahvatatud nelki
noaotsaga soola
200 g tumedat šokolaadi

šokolaadikook (1 of 1)
Lõika kõrvits kuubikuteks ning küpseta 220kraadises ahjus 20 minutit. Püreesta ja jäta jahtuma. Sulata šokolaad ja jäta samuti jahtuma. Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad. Lisa edasi mikserdades kõrvitsapüree ja sulanud šokolaad. Sega juurde maitseainetega segatud jahu. Vala tainas 20 x 20 cm suurusesse vormi (või 22 cm läbimõõduga vormi) ning küpseta 170kraadises ahjus 35 minutit. Maitseb hea nii soojalt kui ka jahtunult.

Go up