eCoop

Retseptid

Tuunikalapasta

20 4 portsjoni

250 g pastat

2 purki tuunikalatükke õlis (2 x 185 g)

1 punane sibul, hakituna

3–4 sl kappareid

100 g kirss-ploomtomateid

1 sl sidruni riivitud koort + 3-4 sl mahla

suur peotäis värsket hakitud tilli ja peterselli

15. pasta_480x600px

Põhiroog, neljale. Valmistamisaeg 20 minutit

Sidruni ja kapparitega maitsestatud tuunikalapasta mõjub kergelt ja värskelt. Kui soovid, võid pasta hulka segada ka värskeid spinatilehti ning serveerimisel puistata üle röstitud seemneseguga.

 

Keeda pasta soolases vees al dente ning vala sõelale nõrguma (jäta tassike keeduvett alles). Kuumuta pannil veidi õli, milles pruunista hakitud sibul. Lisa liigsest õlist nõrutatud tuunikalatükid ja poolitatud tomatid ning kuumuta läbi. Vala pannile pasta, sega läbi ja kuumuta minutike. Maitsesta soola, pipra, kapparite, tilli, peterselli, sidruni riivitud koore ja mahlaga ning sega veel korralikult läbi. Vajaduse korral lisa natuke pasta keeduvett, kui tundub, et pasta on kuiv.
*kui soovid, serveeri riivitud parmesaniga.

Go up