eCoop

Retseptid

Veinis hautatud sealiha õuntega

- 6 portsjoni

1 kg sealiha praetükki kamaraga
2 küüslauguküünt
3 sl oliiviõli
2 loorberilehte
185 ml valget veini
2 keskmist õuna
30 g võid
4 purustatud kadakamarja
1 sl konjakit või rummi
50 ml vett
Kartulid

Veinis hautatud sealiha õuntega suur

 

Põhiroog, kuuele

Seekord võiks proovida veinis hautatud seapraadi maitsva õunalisandiga, kuhu väga hästi sobivad eestimaised hapukad õunad.

Tupsuta sealihatükk paberiga kuivaks. Tee liha sisse neli sügavat lõiget ja suru igasse lõikesse poolik küüslauguküüs. Hõõru sealiha pealt soola ja pipraga ning oliiviõliga. Aseta lihatükk ahjuvormi koos loorberilehtedega ja rösti eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 40 minutit. Seejärel vala juurde vein ja hauta liha veel tund aega, tükki aeg-ajalt pöörates ja leemega kastes. Vajaduse korral võid lisada ka sortsu vett.

Vahepeal lõika õunad neljaks, puhasta südamikest ja viiluta. Sulata pannil või ja prae õunad kergelt läbi, lisades kadakamarjad, soola ja pipart. Ära õunu liiga kaua hauta, muidu lähevad liiga pehmeks. Lisa konjak või rumm ning kuumuta korraks läbi.

Tõsta liha vormist välja ja viiluta, serveeri koos praeleeme ja õuntega. Lisandiks ahjukartulid.

 

 

 

 

Go up