eCoop

Retseptid

Vinnutatud pardifilee

60 min 2 portsjoni

2 tl meresoola

1 tl roosuhkrut

1/3 tl tšillipipar

1/3 tl jahvatatud nelki

1/3 tl kuivatatud ingverit

vinnutatud pardifilee

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek

 

Ingveriga maitsestatud vinnutatud pardiliha sobib hästi salatitesse. Samuti on see hea külm suupiste, mida saab terava noaga lõigates õhukeste viiludena serveerida. Vaakumkotis hoituna säilib liha kenasti mitu nädalat.

Puhasta pardifilee kelmetest. Sega kokku kõik eeltoodud ained ja kata pardifilee umbes 1 cm paksuselt seguga. Maitsestatud soolasegu vahekorda saab tunde järgi timmida. Oluline on, et suhkrut oleks pool soola kogusest. Suhkur aitab segu sulades vedeldada, et see jõuaks paremini liha sisse. Ingveriga ei tasu liiale minna, sest nii võib maitse mõrkjaks muutuda.

Liha peab seisma soola all vähemalt 12 tundi jahedas ruumis. Seejärel loputa seda jääkülmas vees, kuivata rätikuga ja keera marli sisse. Liha saab suurepäraselt vinnutada ka koduses külmikus, kui teha riiulite vahele rohkem ruumi ja panna see 4–5 päevaks rippuvasse asendisse.

Go up