eCoop

Retseptid

Vürtsikad pardikoivad

1,5 h 2 portsjoni

ligi 550 g pardikoibi (2 tk)
100 g marineeritud peperoni’t
peperoni-marinaadi
1 suur tšillikaun
15 cm jupp porrulauku
2 küüslauguküünt
soola

vürtsikad pardikoivad

Teravas peperoni-marinaadis küpsenud pardikoivad saavad marinaadile omaselt veidi magusa, hapuka ja vürtsika iseloomu.
Tõsta pann tulele, pardikoivad kuumale pannile ja lase liigsel rasval eralduda. Kui nahapool on kuldne ja krõbe, siis pruunista koibi ka teiselt poolt. Raputa peale soola. Tõsta koivad potti ja pane nende vahele peperoni-kaunad. Lisa hakitud tšilli, porruviilud ja noaseljaga lamedaks vajutatud küüslauguküüned. Vala potti nii palju marinaadi, et koivad on vedelikuga peaaegu kaetud. Küpseta kaane all 180kraadises ahjus üks tund ja 15 minutit. Tõsta kaas potilt ja küpseta veel 15 minutit, et koibade nahapind pruunistuks.
*Pannile jäänud pardirasvas võib näiteks kartuleid, porgandeid või peeti praadida.

10 min + 1,5 h ahjus

Go up