eCoop

Retseptid

Vürtsikad ribid ja coleslaw õunaga

45 min 4 portsjoni

Ribid:

1 kg searibisid
4 sl kuhjaga tomatipastat (või mõnd vürtsikat ketšupit)
2 sl õli
3 küüslauguküünt
1 sl mett
1 tl soola
2–3 tl tšillipulbrit

 

Coleslaw:
550 g valget kapsast
1 suur porgand
1 õun
100 g erinevate pähklite segu
210 g Provanssaali majoneesi
1 tl  mahedat magusat sinepit
2 tl palsamiäädikat
näpuotsaga suhkrut ja soola
1 sellerivars

 

ribid uus

Ribide söömiseks varu hunnik salvrätte, sest seda toitu võib julgelt kätega süüa. Coleslaw’d rikasta oma äranägemise järgi õuna asemel näiteks selleri või redisega. Ka pähklid sobivad salatisse hästi. Valmistamisaeg 45 minutit + üle öö liha maitsestumiseks

 

Ribid:

Pressi küüslauk ja sega meega. Lisa ka ülejäänud ained ning sega läbi. Pane ribid tugevasse kilekotti, vala marinaad peale ja mudi koti sisu marinaadiga kokku. Jäta üle öö külma maitsestuma. Lao ribid ahjuplaadile, raputa üle soola ja pipraga. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit, neid aeg-ajalt pöörates, kuni ribid on pehmed, mahlased ja küpsed.

Coleslaw:

Sega majonees, sinep ja äädikas ning maitsesta soola ja suhkruga. Haki seller võimalikult peeneks ja sega kastmesse. Salati valmistamiseks on kõige mugavam kasutada köögikombaini või siis lõika kapsas ja õun peenikesteks ribadeks ning riivi porgand jämedalt. Sega köögiviljad ja veidi peenemaks hakitud pähklid kastmega ning jäta kuni serveerimiseni külma.

Go up