Coop Kokkade peakokk Märt Metsallik: Mulle meeldib, kui saab areneda

Coop Kokkade peakokk Märt Metsallik. Foto: Daniel Leevik

Coop Kokkade maitseid ja stiili juhib suvest saadik Põhjaka mõisa restorani kokk ja üks endiseid omanikke – Märt Metsallik (42). Mis mees ta on ning mis Coop Kokkade tootevalikus muutuma hakkab?

Satume Coop Kokkadesse just õigel ajal, sest katsetamisel on uus jõulumagustoit – toorjuustukreemi ja piparkoogipuruga tops. Väike köök, kus Märt oma katsetusi teeb, on meeldivat pühadehõngu täis. Mitmel riiulil on näha piparkooke ja nendest tehtud puru. „Seda õiget küpsisepuru polnudki nii kerge leida. Praegusesse magustoitu tegin tavalistest küpsistest piparkoogimaitselised küpsised,“ ütleb Märt ning hakkab magustoite serveerima. Hetkel on katsetuses nii apelsinikreemiga kui ka jõhvikamoosiga magustoit. „Jõhvikas ma ei ole 100% kindel, aga eks näis,“ ütleb ta.

 

Sageli köögis

Märt on toidutegemise vastu alati huvi tundnud. „Juba üsna varases nooruses meeldis mulle kokata. Mäletan nõukaajast üht laste kokaraamatut, kus olid selle aja magustoidud sees – kirju koer, lumepallisupp jne. Tegin neid kõiki,“ ütleb Märt ning lisab, et talle meeldis väga ka ema köögis aidata ning samas vaadata, kuidas söögitegemine käib. „Olin sageli köögis.“ Toidutegemisega sina peal olles viskas Märt ka klassikaaslastele nalja, et läheb pärast keskkooli kutsekooli kokaks õppima. „Sel ajal oli ametikoolidel väga halb maine ja läksin hoopis TTÜ-sse transporti ja logistikat õppima,“ meenutab Märt. Masinad ja autondus on teine Märdi suur hobi. Ka praegu õpib ta Tallinna tehnikakõrgkoolis masinaehitust.

Aga kokakooli jõudis ta ka. Seda kahekümnendates. „Olin oma kursusel kõige vanem, teised olid tulnud otse keskkoolist.“ Praktikakohad viisid teda väga arendavatesse kohtadesse. „Sain näha ja kogeda Palace Hotelli restorani köögipoolt, samuti Stenhusi restorani oma. Sel ajal oli seal selline tase, mida naljalt mujalt Eestist ei leidnud.“

Pikemat lugu Märdist loe Coop Teatajast

Veel karjäärilugusid