Coop valis esmakordselt parimad toiduvõlurid

04.10.2024

Coop valis esmakordselt parimad toiduvõlurid

Esimest korda toimunud konkurss „Parim toiduvõlur“ auhindade üleandmine tänuüritusel

Coopi 6000 inimesest ligi 500 töötab toidutootjana ning sel aastal alustasime uue traditsiooniga - konkursi raames valisime parima toidutootmistöötaja.  Kõikidest toidutootmistöötajatest võttis konkursist osa 235 inimest, mis tähendab, et konkursist võtsid osa ligi pooled Coopi toidutootmise töötajad. Finaali ehk kolmandasse vooru jõudis 9 parimat – iga osalenud ühistu parim.

Konkurss koosneb kolmest etapist: esimeses voorus lahendasid toidutootjad testi Coop Akadeemia e-õppekeskkonnas, teises voorus lahendati kirjalik situatsioonilahendus. Kahe vooru põhjal valis iga ühistu välja oma parima toidutootmistöötaja, kes saadeti edasi finaalvooru. Kolmandas voorus valmistasid võistlejad vabalt valitud retsepti järgi toidu, mida koha peal žüriile esitleti.

Žüriis olid Coop Eesti Keskühistu nõukogu esimees Väino Sassi, Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla ning Olustvere kutsekooli laborant Lija Hanstein, kes valminud toite maitsesid, hindasid ning etteantud kriteeriumite põhjal võitja valisid.

Coopi kaks parimat toidutootmistöötajat ehk toiduvõlurit kuulutati välja tippkoka Tõnis Saare kokakoolis, kuhu kutsuti kõikide ühistute parimad toidutootmistöötajad. Nemad said Tõnis Saare privaatrestoranis koos Tõnise endaga kokata ja koos kokatud toite süüa.

Kõikide toidutootmistöötajate seast valiti parim kahes kategoorias:

  • Parim toode tootmisest: Jaana Järv, Coop Võru
  • Parim kokk ja toit: Ragnar Parv, Coop Tartu

Kahte parimat toidutootmistöötajat tunnustati valdkonna tiitli ning rahalise preemiaga.

Meie täname kõiki konkursil osalejaid ning soovime õnne finalistidele ja võitjatele!

Veel karjäärilugusid